Camelia Bertea : Am fost invitată ieri la Nova TV, în emisiunea Nova Special cu domnul Mihai Maga.


Am vorbit despre câteva dintre proiectele mari ale orașului, stadiul lor actual, dificultățile pe care le întâlnim, soluțiile și planurile pe mai departe.
🔹 Spitalul Orășenesc Victoria
Am reușit să găsim medici și să completăm aproape în totalitate schema de specialităţi și avem planificate concursuri pentru posturile încă neocupate. Ne pregătim să depunem proiecte pentru a obține finanțare prin PNRR în vederea unor achiziții de aparatură, dar și pentru eficientizarea energetică și extinderea pe partea de ambulatoriu.
🔹 Groapa de gunoi, stația de transfer și colectarea selectivă
Închiderea gropii de gunoi este finalizată în proporție de 99%, urmând ca luna aceasta să se facă predarea. Stația de transfer este acum și stație de sortare, am obținut toate autorizaţiile și ne putem sorta singuri deșeurile. Am predat deja primul tir de deșeuri de sticlă, pentru care am și încasat bani. Mai avem de lucru la colectarea selectivă corectă, pentru a crește cota de reciclare. Sperăm că vom primi finanțare prin PNRR pentru insulele ecologice digitale.
🔹 Eficientizarea energetică a școlilor
Am depus proiect de finantare prin PNRR pentru Colegiul tehnic Al. Bărbat, iar luna aceasta ar trebui să primim răspunsul.
🔹 Canalizare
Am finalizat ridicările topografice, urmează expertiza tehnică, apoi documentația, proiectul tehnic și depunerea proiectului pentru finanțare nerambursabilă prin PNRR sau POR. Între timp, ne ocupăm și de stația de epurare, care ar trebui să fie gata înainte de a începe să lucrăm la canalizare.
🔹 Zilele orașului Victoria
Vom avea, în premieră anul acesta, trei zile de festival, de vineri până duminică. Avem concerte, concursuri cu premii, teatru și multe alte surprize pentru toate vârstele și toate gusturile.
Pentru mai multe detalii despre toate aceste proiecte, vă invit să urmăriți emisiunea 👇

Camelia Bertea

, , ,

Lasă un răspuns